Ученически игри по волейбол – 27 януари, 2018 година

    Поздравления за отбора на „Райна Княгиня“, спечелил трето място в общинското първенство по волейбол, 5-7 клас! Благодарение на екипна игра, силен дух и воля за победа, момичетата станаха шампиони в спортното състезание, организирано от Община Пловдив, РУО – Пловдив, Център за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс – Пловдив.

     Ръководител на отбора е Мирослав Велев – учител по физическо възпитание и спорт. Желаем им нови успехи!

     Калина Бойкова Палийска- VI б клас

     Любомира Костадинова Митарова- VI б клас

     Анджела Николаева Дичева- VI б клас

     Весела Огнянова Грозева- VII г клас

     Мила Красимирова Кръстева- VI г клас

     Яна Илиева Делева- VII а клас

    Габриела Огнянова Зарева- VII г клас

    Ива Ангелова Илиева-VII г клас

    Нина Иванова Кузева- VII б клас

    Беатрис Петрова Димитрова- VII д клас

Конкурс за детска рисунка, посветен на Христо Ботев


       Конкурсът по случай 170 г. от рождението и 142 г. от героичната смърт на Христо Ботев е организиран от Община Пловдив, Общински комитет ”Васил Левски”, Комитет „Родолюбие”, РНБ „Иван Вазов”, Регионален исторически музей- Пловдив.

 

Йоана Боянова Ангелова от 6е клас се класира на 2-ро място и получи грамота и предметна награда.

Учениците : Александра Велкова Янева - 7в, Анна Петрова Ячевя- 7в, Елица Викторова Димитрова – 7в, Милица Мирославова Димитрова – 7в, Гергана Димитрова Кочева -7г и Гергана Димитрова Димитрова - 7г , бяха наградени с грамоти за участие и получиха предметни награди.

За отличното представяне в конкурса на учениците от ОУ ”Райна Княгиня” им бе връчена и специална грамота.

 

Награждаването бе на 15. 01. 2018г. Ръководител е Ани Георгиева, учител по изобразително изкусто в ОУ „Райна Княгиня“.


Нацонален конкурс по приложно изкуство

Национален конкурс по приложно изкуство

„От Коледа до Васильовден”,декември 2017 г.

През месец декември във връзка с коледните празници учениците от I a,б клас при ЦДО с ръководител Йорданка Рангелова участваха в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден”.

       Конкурсът се провежда всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство и творчество.

       В този конкурс взеха участие общо 18 първокласника, които се изявиха като талантливи художници и показаха народното ни изкуство в своите рисунки. С някои от творбите са направени колажи. Всички участници бяха наградени с грамоти.

Национален турнир по лека атлетика GO!KIDS!

На 16.12.2017г. се състоя Генералното класиране на състезанието, което се проведе на Националния стадион „Васил Левски” гр. София.

       Кристиян Тахмизян от 6е клас участва в надпреварата и спечели I-во място и златен медал на 200 м спринт без препятствия.

       Георги Асенов от 1б клас също участва в надпреварата и се класира на II- ро място и сребърен медал на 60 м спринт без препятствия.

Спортни и Математически успехи в 4а клас, декември 2017 г.

       Дебора Делчева и Давид Атанасов са ученици от 4а клас с класен ръководител Божанка Панайотова, които активно тренират Лека атлетика в Спортен клуб „Пълдин” гр. Пловдив.

       На провелият се на 09.12.2017 г. Коледен турнир по лека атлетика, Давид се класира на 2-ро място и сребърен медал на дълъг скок със засилка, а Дебора печели златен медал на дълъг скок от място.

       Малката спортистка участва и в Националното състезание „Атлетическа лига”, състояло се на 16.12.2017 г.в гр.София на което се нарежда на 9-то място за цялата страна.

                       

       Димана Праматарова също е ученичка от 4а клас, която участва на XXV –то Коледно математическо състезание при ОУ „Драган Манчов” гр. Пловдив.

       Турнирът бе проведен на 09.12.2017 г.на който Димана се класира на 2-ро място и получи грамота и сребърен медал.